NPO
NTR

Zondag 14 december 2014

Bekijk in nieuw venster

Nederland schreeuwt om cultuur – het is inmiddels alweer 3 jaar geleden. De protesten waren hevig. De bezuiniging op kunst en cultuur fors. Hoe staan de kunsten er inmiddels voor? En hoe nu verder? In de laatste Kunststof TV maken we de balans op met enkele leden van de Akademie van Kunsten: schrijver Charlotte Mutsaers, acteur Gijs Scholten van Aschat en componist Michel van der Aa. En er is muziek van cabaretduo Maartje en Kine.

Gijs Scholten van Aschat, foto: Jeppe van PruissenGijs Scholten van Aschat
Acteur en schrijver Gijs Scholten van Aschat speelde bij het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en ZT Hollandia en was te zien in verscheidene televisieseries en films. Hij won onder andere de Louis d'Or, een Gouden Kalf en de Johan Kaart Prijs. Scholten van Aschat is bovendien de beste voorlezer van Nederland.

Charlotte MutsaersCharlotte Mutsaers
Schrijfster Charlotte Mutsaers is een dubbeltalent: zowel op het gebied van de beeldende kunst als van de literatuur laat ze zien tot de absolute top te behoren. Haar literaire werk werd achtereenvolgens bekroond met de Jan Greshoffprijs, de Busken Huetprijs, de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooft-prijs.

Michel van der AaPhoto: Marco BorggreveMichel van der Aa
Michel van der Aa is een internationaal vermaard componist, die in zijn soms theatrale werk volop experimenteert met andere disciplines. Vorig jaar kreeg Van der Aa vlak achter elkaar twee grote internationale prijzen: de Grawemeyer Award en de Mauricio Kagel Musikpreis.

Maartje en KineMaartje & Kine
Maartje de Boer en Kine Handlykken schopten het met hun eerste cabaretprogramma in 2010 meteen tot de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het muzikale duo geeft met 11 verschillende muziekinstrumenten een verfrissende blik op de actualiteit.