NPO
NTR

Zondag 7 december 2014

Bekijk in nieuw venster

Broken Circle Breakdown, foto: Govert de RoosRicky Koole, Daniël Boissevain & Michiel de Regt
De Vlaamse theaterhit 'The Broken Circle Breakdown' trok volle zalen in België in 2008/2009. De op het theaterstuk gebaseerde speelfilm werd eveneens bejubeld door pers en publiek. De film werd overladen met prijzen, en sleepte onder meer een Oscarnominatie in de wacht. Nu is 'The Broken Circle Breakdown' terug in het theater, in de regie van Michiel de Regt. Ricky Koole (Sonny Boy, Hij gelooft in mij) en Daniël Boissevain (All Stars, Gooische Vrouwen) acteren en zingen in dit intense verhaal over liefde en verdriet. Ze worden live begeleid door een viertal muzikanten. Het toneelstuk vertelt het verhaal van Elise en Didier. Zij hebben elkaar gevonden in de liefde en de muziek, en zijn onafscheidelijk. Wanneer ze hun dochtertje Maybelle verliezen, wordt hun relatie op de proef gesteld als nooit tevoren. Zal de liefde overwinnen?

Dick van den Toorn als Anton Heyboer_foto Jip van den ToornDick van den Toorn
Kunstenaar Anton Heyboer was vooral beroemd als de man met de vijf bruiden en dertien herdershonden. Maar hij was veel meer dan dat. Hij had een veelbewogen leven en maakte ook prachtige kunst die wereldwijd werd geëxposeerd en gelauwerd. In de voorstelling 'Anton Heyboer - groeten uit Den Ilp' vertolkt acteur Dick van den Toorn de kleurrijkste en productiefste kunstenaar uit de Nederlandse geschiedenis.

Saskia De BodtSaskia de Bodt
Wie kent niet de prachtige illustraties van Nijntje, van Jip en Janneke, van Pietje Bell en Dik Trom? Niet alleen kinderen en jeugdboeken worden geïllustreerd, ook illustratoren als Lucebert, Escher, Anton Pieck en Rien Poortvliet maken deel uit van ons erfgoed. Ze zijn voor het eerst samengebracht in een prachtig historisch overzicht, De verbeelders, waarin meer dan een eeuw Nederlandse boekillustratoren te bewonderen zijn. Samensteller Saskia de Bodt komt in Kunststof TV vertellen over de rijkdom en kracht van Nederlandse illustratoren. Zij is kunsthistorica en bekleedt de Fiep Westendorp leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.