NPO
NTR

Zondag 30 november 2014

Bekijk in nieuw venster

Hadewych Minis, foto: Dinand van der WalHadewych Minis
Actrice en zangeres Hadewych Minis gooide drie jaar geleden het roer om. Ze stopte bij Toneelgroep Amsterdam om haar geluk te beproeven in de muziek. En niet zonder succes. Haar debuutalbum 'Hadewych Minis' werd lovend ontvangen. En inmiddels is haar tweede album 'The Truth And Nothing But The Truth' een feit. Maar dat betekent niet dat ze niet meer acteert. Zeker niet. Vanaf 6 december is Hadewych dagelijks te zien in de nieuwe familieserie 'Vrolijke Kerst', over een rijk gezin dat alles kwijtraakt.

Ariane Schluter, foto: Bowie VerschuurenAriane Schluter
Actrice Ariane Schluter speelt voorlopig haar laatste rol bij het Nationale Toneel in het klassieke familiedrama van Hugo Claus uit 1969. 'Vrijdag' is een toneelstuk als een emotionele rollercoaster waarin heftige gevoelens als woede en verzoening, kilte en passie, haat en liefde langskomen. Het verhaal draait om de vermeende incest van de vader van het gezin die net terug komt uit de gevangenis. Ariane Schluter won maar liefst twee keer de belangrijkste toneelprijs van Nederland, de Theo d’Or. Ze speelde in vele films, waaronder 'De marathon', 'Matterhorn' en de Nederlandse Oscar inzending 'Lucia de B.' waarvoor zij een Gouden Kalf nominatie in de wacht sleepte. Vanaf januari speelt ze de hoofdrol in de spannende dramaserie Noord-Zuid.

Willem Jan OttenWillem Jan Otten
Willen Jan Otten is een veelzijdig man. Hij is behalve essayist ook romanschrijver, dichter en toneelschrijver. En won daarmee praktisch alle literaire prijzen die er te winnen zijn. Een greep uit zijn prijzenkast: de Jan Campertprijs, de Constantijn Huygensprijs, de Libris Literatuurprijs en dit jaar ontving Otten de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend proza. Nu is daar het boek Droomportaal, met een verzameling autobiografische schetsen en essays over religie en film. In Kunststof TV vertelt Willem Jan Otten over de films die zijn leven hebben veranderd.