NPO
NTR

Zondag 23 november 2014

Bekijk in nieuw venster

Angela Groothuizen en Rob ChrispijnAngela Groothuizen & Rob Chrispijn
Rob Chrispijn is een veel gevraagde tekstdichter. Hij schreef liedteksten voor artiesten als Herman van Veen ('Suzanne'), Liesbeth List ('Kinderen een kwartje') en Angela Groothuizen ('Sinds jij er bent'). En hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijzondere artistieke verdiensten voor het schrijven van songteksten en poëzie. Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag wordt er op maandag 24 november een eerbetoon georganiseerd in Amsterdam. Wij geven in Kunststof TV een voorproefje met Angela en Rob.

Raul Midón, foto: Blair AllenRaul Midón
De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Raul Midón maakte al op zijn vierde kennis met drums, maar pas toen hij de gitaar oppakte vond Midón zijn echte passie.  De blinde soulzanger begon zijn muzikale loopbaan als sessiemuzikant voor latin artiesten als Shakira en Julio Iglesias. Inmiddels is hij van vele markten thuis. Hij varieert moeiteloos van gladde jaren 70 soul naar diepe funk en latin en werkte in het verleden met grootheden als Herbie Hancock en Stevie Wonder. Mede door zijn uitbundige vertolkingen is hij een begrip in de soul- en jazzwereld. Hij trad al meerdere keren op tijdens North Sea Jazz en moet meteen na Kunststof TV optreden tijdens het Songbird Festival in Rotterdam. In Kunststof TV een voorproefje.

Manon UphoffManon Uphoff
Steeds meer mensen kruipen ’s avonds weg bij een lekkere dramaserie op de tv of via betaalkanalen als Netflix in plaats van een kloeke roman te lezen. Is dat heel erg jammer of zijn de hoogwaardige dramaseries  als The Sopranos of Breaking Bad de nieuwe literatuur van de toekomst? Manon Uphoff schreef het essay de Blauwe Muze over haar liefde voor de dramaserie èn het boek. In Kunststof TV vertelt ze waarom zij denkt dat het allemaal wel goed komt.

Maartje KorstanjeMaartje Korstanje
Beeldend kunstenaar Maartje Korstanje (1982) maakt sinds haar afstuderen furore in binnen- en buitenland met haar spectaculaire sculpturen. In 2007 won ze de Prix de Rome, en dit jaar was ze genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Korstanje heeft een fascinatie voor crisis en schoonheid in de natuur, en dat zie je terug in haar sculpturen. Hun organische vormen doen denken aan boomwortels, insecten of karkassen. Het roept de vraag op: is het net dood gegaan, of komt het juist net tot leven? De beelden van Maartje Korstanje zijn vanaf 23 november te zien in het Groninger Museum.