NPO
NTR

Zondag 2 november 2014

Bekijk in nieuw venster

Ivo Janssen_Diederik van Vleuten_foto Dirk Leunis en Katinka KrijgsmanDiederik van Vleuten & Ivo Janssen
Na het grote succes van zijn soloprogramma’s “Daar Werd Wat Groots Verricht” en “Buiten Schot” gaat cabaretier en meesterverteller Diederik van Vleuten opnieuw de theaters in. Dit keer samen met pianist Ivo Janssen. In “De Grote Oorlog” beleeft dit duo zijn vuurdoop. Het wordt een live documentaire, maar dan op toneel. Een reis in woord, beeld en klank door de jaren ’14-’18. In Kunststof TV krijgen we alvast een sneak preview van de voorstelling.

Ibrahim Maalouf_foto: Denis RouvreIbrahim Maalouf
De Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf slaat met zijn unieke geluid een volstrekt eigen brug tussen Arabische muziek en westerse jazz. Internationaal brak hij door met het album ‘Diagnostic’ waarop hij zijn ervaringen in de Libanese burgeroorlog verklankt, die hem en zijn ouders deed uitwijken naar Parijs. Vorig jaar was Maalouf de grote verrassing op het North Sea Jazz festival, verzorgde hij de soundtrack van de bioscoopfilm ‘Yves Saint Laurent’ en werd hij uitgeroepen tot beste jazzartiest door het toonaangevende ‘Les Victoires du jazz’. Deze week geeft Maalouf vier concerten in Nederland in het kader van zijn ‘Illusions’ tour. In Kunststof TV vragen we hem waar in de wereld zijn hart ligt en speelt hij een van zijn composities.

Bernard Dewulf_foto Merlijn DoomernikBernard Dewulf
De schrijver Bernard Dewulf is bekend geworden met de prachtige beschrijvingen van zijn kinderen in het Libris prijs winnende boek 'Kleine dagen'. Naast de liefde voor zijn gezin is Dewulf ook een groot liefhebber van de kunsten. 'Toewijdingen', zijn verzamelde beschouwingen, zijn 600 bladzijden liefde voor de schilderkunst, liefde voor het kijken, voor de derrière, de zee, de vrouw.