NPO
NTR

Zondag 19 oktober 2014

Bekijk in nieuw venster

Sanne Wallis en YoraSanne Wallis de Vries & Yora Rienstra
De één behoort al jaren tot de Nederlandse top. De ander wordt gezien als een groot talent. In de nieuwe theaterformule Club Sandwich gaan ze een samenwerking aan: cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Yora Rienstra. Rienstra’s talent werd o.a. opgepikt door Herman van Veen. Hij zingt het nummer “Ik hou van jou” (tekst & muziek: Yora Rienstra) op zijn CD ‘Sprakeloos’. In Kunststof TV zingt Rienstra haar eigen versie van “Ik hou van jou”, en vertellen de cabaretiers over wat ze van elkaar kunnen leren.

Griet Op de BeeckGriet Op de Beeck
De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck veroverde al vele harten met haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’. Haar tweede: 'Kom hier dat ik u kus’ maakt een nog luidruchtiger entree door in één klap de bestsellerlijsten te bestormen en werd ook verkozen tot boek van de maand in het programma De Wereld Draait Door. Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid.

Anne vd ZwaagAnne van der Zwaag
In haar nieuwe boek ‘Looks good, feels good, is good’ presenteert Anne van der Zwaag tal van voorbeelden van Social Design: duurzame ontwerpen die de wereld (kunnen) veranderen. Van een drijvend bos tot de Hippo Water Roller, van organisch houtskool  tot de Fair Phone. Van der Zwaag vertelt in Kunststof TV over deze dienstbare manier van ontwerpen.