NPO
NTR

Zondag 12 oktober 2014

Bekijk in nieuw venster

Willeke van Ammelrooy, foto: Roy BeuskerWilleke van Ammelrooy
Theater- en filmlegende Willeke van Ammelrooy speelde talloze rollen voor televisie en film, waaronder de Oscar winnende film 'Antonia'. Met haar nieuwste rol in 'Agnes van God' keert zij terug in het theater. Agnes van God vertelt het verhaal van de jonge novice Agnes (gespeeld door Noortje Herlaar), die in het klooster onder mysterieuze omstandigheden bevalt van een kind. Dokter Martha Barentz (Eva van de Wijdeven) start daarop een onderzoek, maar stuit al snel op een weerbarstige Moeder Overste (Van Ammelrooy), die Agnes ernstig in bescherming neemt. Gaandeweg blijkt dat elk van de drie vrouwen een geheim met zich meedraagt.

Jan en GeorgesJan Brokken
Georges Simenon, één van de meest gelezen en bewonderde schrijvers aller tijden, is terug. Vijfentwintig jaar na zijn dood worden talloze hoogtepunten uit Simenons tijdloze oeuvre opnieuw vertaald en uitgebracht. Dat betreft natuurlijk zijn beroemde Maigret politieromans maar ook zijn onderschatte prachtige psychologische romans. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 800 miljoen exemplaren verkocht. Schrijver Jan Brokken is fan van het eerste uur en komt vertellen over de kracht en tijdloosheid van de schrijver Simenon.

Alma Mathijsen, foto: Merlijn DoomernikAlma Mathijsen
'De grote goede dingen', de tweede roman van Alma Mathijsen, is gebaseerd op het leven van haar vader, de charismatische violist Hub. Mathijsen die in de jaren ‘60 en ‘70 oproer kraaide met zijn anarchistische muziekensembles, waaronder het ‘Resistentie Orkest’. Hij overleed toen Alma negen was. In Kunststof TV vertelt ze hoe ze zijn heldenstatus heeft willen afbreken.