NPO
NTR

Zondag 5 oktober 2014

Bekijk in nieuw venster

Jeroen-Krabbé1Jeroen Krabbé
Dat een carrière als beeldend kunstenaar méér voor de hand lag dan als acteur & regisseur blijkt uit de nieuwe expositie van Jeroen Krabbé. Hij maakte een serie van 14 zeer persoonlijke werken, gebaseerd op eigen kindertekeningen, over zijn jeugd in Bergen: Dum vivimus vivamus. Een ontroerende visuele autobiografie van zijn kindertijd, waarin duidelijk wordt dat zijn vader het bijzonder tekentalent van de kleine Jeroen sterk stimuleerde.

Denise JannahDenise Jannah
Twee Edisons en een contract met het fameuze Blue Note jazzlabel: Denise Jannah mag de Dutch lady of jazz genoemd worden. Meerdere malen staat ze op het North Sea Jazz festival, maar ook treedt ze op in Amerika, Zuid-Afrika en Japan. Nu gaat ze de theaters in met haar voorstelling 'Ella!' In dit muziektheaterstuk laat ze zich inspireren door jazzlegende Ella Fitzgerald, één van de grootste jazzvocalisten ooit. Jannah leeft zich in in het turbulente leven van deze Amerikaanse jazzgrootheid en brengt haar mooiste liedjes naar het podium. In Kunststof TV een voorproefje.

Hans Dagelet, foto Marc de GrootHans Dagelet
Hans Dagelet speelt bij het Noord Nederlands Toneel de toneelversie van het bejubelde boek van Dimitri Verhulst, 'de Laatkomer'. Het vertelt het ongelooflijke en ontroerende verhaal van Désiré, de man die veinst dat hij dement is geworden om zijn beroerde gezinsleven en zijn bazige vrouw te ontvluchten. Désiré is een man op leeftijd die weer plezier wil hebben in het leven, die de kleinerende houding van zijn vrouw helemaal zat is en besluit revanche te nemen door zijn levenstragiek in te ruilen voor één groot feest. De toneelversie van de Laatkomer wordt nu al geprezen in de pers als ‘subliem ’en zelfs ‘beter dan het boek’! In Kunststof TV vertelt Hans Dagelet over deze, op zijn minst, uitdagende rol.