NPO
NTR

Zondag 21 september 2014

Bekijk in nieuw venster

Jack WouterseJack Wouterse
Drugs, gokken en voedsel, vele verslavingen teisterden Jack Wouterse. Hij maakte van zijn persoonlijke strijd, in een tekst van Oscar van Woensel, eerst een aangrijpende theatermonoloog en nu is er de speelfilm 'SLAAF.' De film gaat op 30 september in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Jack Wouterse speelt maar maakt ook zijn regiedebuut.

Nora Fischer en Ties MellemaNora Fischer & Ties Mellema
Saxofonist Ties Mellema en sopraan Nora Fischer zijn een bijzondere samenwerking gestart. Wat hun samen brengt? De muziek van de Amerikaanse muzikant Beck (van I'm a loser baby). In 2012 lanceerde Beck een opmerkelijk album: 'Song Reader'. Hij bracht de muziek niet uit op CD of vinyl, maar als prachtig boek met ouderwetse bladmuziek. Beck nodigde daarmee iedereen uit een eigen versie van zijn muziek te maken. En dat is precies van Mellema en Fischer deden. Ze lieten de composities binnenstebuiten keren en komen nu met hun eigen versie van Beck. In Kunststof TV een voorproefje.

Raymi Sambo, foto: Henriette LohmanRaymi Sambo
Acteur Raymi Sambo, bekend van zijn rollen in films en tv series als 'All Stars', 'ZOOP' en 'Spangas' is sinds 2003 artistiek leider van theatergroep VIG (Very Important Group). Binnenkort gaat hun nieuwe voorstelling in première, ‘Aan niets overleden’. Een stuk over Aids, met een lichtvoetige toon en bijtende scènes, waarin schaamte en de schone schijn ophouden de belangrijkste thema’s zijn. Sambo leverde het idee en concept en regisseert het stuk.