NPO
NTR

Zondag 7 september 2014

Bekijk in nieuw venster

Boris van der HamBoris van der Ham
Boris van der Ham is acteur en politicus. Wat hebben deze twee zeer uiteenlopende beroepen met elkaar gemeen? Meer dan je zou denken. Dat beschrijft hij in zijn boek 'De koning kan je niet spelen.'Hij is ook  juryvoorzitter van het Theaterfestival, van 4 t/m 14 september in Amsterdam, waarin de beste elf theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen te zien zijn. Boris legt uit waarom dit de voorstellingen zijn die we niet mogen missen.

Micha HamelMicha Hamel
Pierre Bokma en Porgy Franssen, 8 cellisten en een fluitist spelen een Italiaanse detective op het toneel: 'Een pure formaliteit,' naar de film Una pura formalita van de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore. Bedenker en componist Micha Hamel vertelt in Kunststof TV over zijn liefde voor de Italiaanse filmmuziek en wat 8 cello’s, een politieagent en een schrijver met elkaar te maken hebben.

Lotta Blokker, foto: Maarten SchetsLotta Blokker
Toen de Nederlandse beeldhouwster Lotta Blokker als 17-jarige kennismaakte met de beelden van Rodin wist ze wat ze wilde worden. Ze vertrekt naar Italië om te studeren aan de Florence Academy of Art, haar talent valt op en nog voor het einde van de studie geeft ze zelf les. Museum De Fundatie toont nu haar levensgrote figuratieve beelden, in de expositie 'The Hour of the Wolf.' Haar expressieve sculpturen hebben grote zeggingskracht en zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk.

Genomineerden Poelifinario

Erik van Muiswinkel en Emilio Guzman
Zondag 7 september worden de meest prestigieuze cabaretprijzen van Nederland uitgereikt: de Poelifinario (voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma). En de Neerlands Hoop (voor de meest veelbelovende theatermaker). In Kunststof TV schakelen we live naar de Verkadefabriek in Den Bosch waar de uitreiking die middag plaatsvindt. Joost Karhof praat met de kersverse winnaars: Erik van Muiswinkel (Poelifinario) en Emilio Guzman (Neerlands Hoop).’