NPO
NTR

Alleen al het feit dat cabaretière Mylene d’Anjou er staat, is lovenswaardig. Geheel genezen is ze per slot van rekening nog niet.
Ze zit nog midden in een chemokuur, en dat vergt veel van lichaam en geest. Toch is d’Anjou de komende weken in het hele land te zien met haar nieuwe solovoorstelling /Hufterproof. Het had een voorstelling moeten worden over alle hufters en huftertjes in haar leven: haar puberende dochters, een vervelende ex.

Strijd
Afgelopen najaar kwam daar plotsklaps een nieuwe hufter bij: het knobbeltje dat in haar borst werd aangetroffen. De cabaretière/zangeres besloot niet bij de pakken neer te zitten en maakte haar strijd tegen kanker tot onderdeel van de voorstelling. Haar grootste angst, zo vertelt ze in /Hufterproof: dat ze niet meer zou kunnen zingen door de chemokuur.

Liedjes
Het bleek, goddank, onterecht. Mylene d’Anjou’s stem heeft niets aan kracht en zuiverheid ingeboet. Ze zingt net als in haar eerdere voorstellingen, prachtige liedjes. Soms ontroerend: ‘Vandaag is het mijn beurt om met mijn rug tegen de muur dit gevecht aan te gaan’. Soms juist met een vrolijke knipoog: zoals een cover uit de musical Hair (als gevolg van de chemokuur draagt d’Anjou een pruik). Juist door dat mooie evenwicht tussen de traan en de lach, is /Hufterproof  een geslaagde voorstelling geworden.
Martijn Blekendaal