NPO
NTR
11 oktober 2011

Foto: Merlijn Doomernik

Verlangen kinderen van gescheiden ouders stiekem of onbewust toch terug naar een hereniging van die ouders. Ook als één van de twee al lang een nieuwe partner heeft. Claire, de hoofdpersoon in ‘De Stiefmoeder’, de nieuwe roman van Renate Dorrestein, stelt zich die vraag noodgedwongen als de relatie met haar man én haar stiefdochter flinke deuken oploopt. Claire, een sympathieke kunstenares maar met ‘de charme van een mammoettanker’ vormt al twaalf jaar een ‘niet van echt te onderscheiden’ gezinnetje met man Axel en zijn dochter Josefien. Maar als Josefien haar stiefmoeder een geheim toevertrouwt dreigt het sprookje uit elkaar te vallen. Claire is ineens de boze stiefmoeder. Of toch niet?
Renate Dorrestein is in topvorm. De taal is eenvoudig maar geraffineerd en grappig. Veel leuke vondsten, een soepel verhaal. De pret is voorbij voordat je er erg in hebt. Kom daar maar eens om!